Най-голямата завеса от коледни светлини с дължина 100 метра се спуска над

...
Най-голямата завеса от коледни светлини с дължина 100 метра се спуска над
Коментари Харесай

Букурещ с грандиозна коледна украса

Най-голямата завеса от коледни светлини с дължина 100 метра се спуска над парка Друмул Таберей (Drumul Taberei) в бранш 6 на Букурещ. Украсата е дело на интернационална компания, основала украшения за Rockefeller Center в Ню Йорк и е част от " West Side Christmas Market " в румънската столица. Той се организира за първи път тази година. 



“Реализирахме концепция, която съществува от осем години. Да създадем вълшебно място, където духът на зимните празници оживява и където екип от сръчни елфи приготвят Коледа. Искаме столицата на Румъния да се трансформира в обичайната дестинация през зимните празници ”, споделят основателите на плана.

„ Създадохме този Коледен базар за наслада на фамилиите и децата в града. Искам да се трансформира в традиция за доста години напред. Очаквам ви всички дружно да стартираме коледното премеждие “, съобщи кметът на Сектор 6 Чиприан Чуку. Той предизвести гостите и жителите да идват без персонални коли, а с градски превоз заради неналичието на задоволително паркоместа в региона.

100 000 души са посетили панаира единствено през първите четири дни след откриването му, оповестяват уредниците. Виенско колело с височина 33 метра и ледена пързалка с повърхност 660 квадратни метра са единствено част от атракциите. Един час на леда коства 20 леи (8 лева.), 25 леи (10 лева.) е билетът за колелото. 

Греяно вино и греяна ракия се продават за 10 леи (4 лева.). Такава е цената и на чаша парещ шоколад или халба бира. Посетителите могат да опитат пушени свински уши (20 леи за 100 грама) и пушена сланина (15 леи за 100 грама). На щандовете за храна се оферират още румънски сирена и салами, белгийски пържени картофки, молдовски и  дори кубински деликатеси.

Входът е безвъзмезден, а посетителите могат да пазарят от 60 къщички произведения от восък, ръчно направени бижута и венци, захарни лакомства. За децата има специфична пощенска кутия, където могат да оставят писма за Дядо Коледа, а на Бъдни вечер ще бъде проведена лотария.

" West Side Christmas Market " работи всеки ден до 27 декември сред 12:00 и 23:00 ч. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР